Yazar 14:33 Spor 102 • One Comment

Yeni Haliyle Yeni Sezon

Federasyonumuzun aldığı kararlar ile küme düşme uygulaması bu sezonluk iptal olmuştur. Bu kararın bazı takımların daha küme düşerek daha fazla zarar görmemesi için alınmış bir karar olarak dile getirildi. Bazı amatör takımlar ise yükselme maçlarını oynamadan profesyonel seviyeye geçti. Yani bu durum olmasa zarar görecek olan takımlar ve bu durum sayesinde daha üst lige geçen takımlarımız bulunmakta.

Kararlardan sonra liglerde daha çok takımın olmasıyla birlikte, takım başına düşen yayın geliri daha düşük bir seviyeye gelmiştir. Takımlarımız bu düşüşten fazla etkilenmemek için bazı planlamalar yapmak zorunda kalacaktır.

Avrupa liglerinde oynayan takımlarımız için oradan gelecek olan gelirler daha değerli bir hale gelmiştir. Bu müsabakalardan gelecek olan gelirler avro üzerinden geldiği için kur farkına da takılmayacaktır. Bu sebeple Şampiyonlar Ligi ve Uefa Avrupa Ligi’nde ülke olarak daha başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.

Hala durumu belirsiz olan seyircilerin stadyuma gelmesi konusu, olumsuz sonuçlanması ihtimalini de kulüplerimiz düşünmek zorundadırlar. Tekrardan karton taraftar uygulaması gibi çözümler bulunabilir.

Transferler için açıklanan harcama limitlerinin ardından bazı takımlarımızın hali neredeyse harcama yapamayacak kadar kötü durumdadır. Kulüplerimiz, bu sene geçmiş senelere daha az gelir sağlayacaklarından dolayı altyapıya verilen önemin, genç oyunculara verilen değerin, genç yetenekleri keşfetmek için harcanan enerjinin artacağını düşünüyorum. Böylelikle hem gelecek sene harcama tablosunda daha iyi bir hal alınabilir hem de kulübün gelirleri artırılabilir. Bu dönem geleceğe yatırım yapmak için en iyi fırsatlardan biri olarak görülebilir.

Close