Yazar 09:53 Deneme 103 • 2 Comments

”Hayatı/Hayatını” Yorumla

Sen hayatını nasıl yorumlarsın?

Yapmam gerekenleri yaptım/yapıyorum.

Hala istediğim kişi olamadım/olamıyorum.

Kendimi aşamadım /aşamıyorum.

Hala yeterli değilim .

Çevrem beni yeterli görmüyor. ( Çevre: aile,akraba,coğrafya,sosyolojik vb)

Herkes çok iyi giden hayatlar yaşıyor. (ben hariç)/ Herkes çok kötü giden hayatlar yaşıyor. (ben dahil)

Evet Sayın Okuyucu bunların hangisi veya hangileri senin sürekli aklında olan cümleler?

Hayatını yaşamana hangisi mani oluyor, üzüyor veya yaptığın halde başarı elde edemediğini düşünüyorsun? Eğer düşünmüyorsan, bunu bir düşün derim. Gözlerini kapat ve 1 2 dk düşün.

Düşündü isen ve işin içinden çıkamıyorsan ben sana ilk tavsiyemi veriyorum inandığın yolda çabala başarıyı değil, yolun tadını çıkar. Çünkü dünya dediğimiz bu mekan her zaman istediklerimi önümüze sermiyor, biz peşinden koşsak da başarısız olabiliyoruz. İşte burada kendini takdir edeceğin kısım sonuç değil sarf ettiğin çaba. Elinden geleni yaptığında olmuyorsa tevekkül, oluyorsa şükür etmelisin.

Demek istediğim tevekkül ve şükür kısmı yukarıdaki kendimize yönelttiğimiz, düşüncelerin hepsi için geçerli dikkatli bakar, asıl manayı ararsan, ne demek istediğimi idrak edeceksin. Hayatımız içinde her şey birbiriyle bağlantılı. Biraz geri çekilmek, çok içine girmeden seyretmek, çıkış yolunu daha rahat görmemizi sağlar. Bir örnekle özetlemek isterim.

Nasıl ki bir kelebek arasında hiç mesafe olamayan ve sürekli çarptığı, kapalı pencereden 2 3 adım geri çekilse, açık olan pencereyi görecek ve dışarı çıkacak. Aşamayacağı ve aslında aşılmasına gerek duyulmayan pencerenin dibinde hayatını geçirmeyecek. Hırs gösterdiği ve geri çekilmeyi yenilmek sandığı için ömrünün bütün dakikalarını boşa harcamış olmayacak. Pişmanlık ve umutsuzluk içinde geçen bir ömür, bir kelebeğin bile istemeyeceği bir hayat.

Bile demek umarım kelebeği üzmemiştir.

Ne demiş ünlü bir din alimi ”Pencerelerden seyret içlerine girme”.

İlk aşamada sana bütün sorunların/soruların cevaplarını vermeyeceğim. Çünkü bu yazı hayatı /hayatını yorumlamakla ilgili. Seninle ve senin nasıl yorumladığın ile. Bu sorunlar ve soruların cevabı sende gizli. O zaman ben niye mi yazdım. Dışarıdaki insanların içsel dönüşüme en büyük katkısı ”farkındalıktır.” Benim buradaki vazifem hem sana hem kendime bunu kazandırmak.

Hayat ve Hayatını diye 2 ye ayırmamın bir sebebi var. Sayın Okuyucu, sen sadece sana ait olduğunu düşündüğün bir” hayatını ” mı? Yoksa insanlar, hayvanlar, yıldızlar kısacası bütün kainatla alakalı bir ”hayat” mı ? yaşadığını düşünüyorsun.

Bu yazı ile alakalı düşüncelerini, sorularını yorumlarda belirtirsen, hem benimle etkileşim içinde olursun. Hem de yeni yazmaya başlayan hatta ilk yazısı olan bana, teşvik edici veya yapıcı eleştiri yaparak gelişmemi sağlarsın. Vakit ayırdığın için şimdiden teşekkürler.

Close