Yazar 19:25 Spor 102

Gündem Kültürü

Normal halinden daha uzun bir sezon olan bu sezonun, bitimine yaklaşmış bulunmaktayız. Elimizde böyle bir sezon varken, kazancımızın oldukça fazla olması gerekiyordu. Fakat, gündeme gelen haberleri şöyle bir düşünürsek, kaybettiklerimizin oldukça fazla olduğunu göreceğiz.

Özellikle sezonun son zamanlarına gelmişken oynanan oyun, yapılan yatırımlar, gelecek sezona veya sezonlara dair yapılan planlar gibi kulüplerimizin güçlenmesine yönelik bir açıklama, maalesef ki görememekteyiz.

Bu gibi planları görememekle beraber takımlarımız, rakip takımlara ve hakemlere atıflarda bulunarak gündemi oynanan oyundan uzaklaştırıyor ve sporseverlerin de saha dışı olayları eleştirmesini sağlıyorlar.

Böyle bir sezon olmasının tek sebebi tabi ki kulüplerimiz değil, medyanın da büyük etkisi vardır. Sorulan sorular, atılan başlıklar ve daha birçok tarafları birbirine düşürecek davranışları ile tiraj sayısı artırmanın peşine düşmüş bir tutum sergilemektedirler.

Oysaki bu oyun, hepimizin oyunu. Yani oyunu güzelleştirmek bizlerin elindeyken neden kötü bir hale getirmek için çabalıyoruz ki ?

Neden kaybettiğini analizlerinle maçın sonunda anlatabilir, rakibini oynadığı oyundan dolayı tebrik edebilir ve takımını daha iyi hale getirmek için tüm enerjini harcayabilirsin. Medya ise sorularını saha içine yönelik hale getirirse güzel bir değişim görürüz diye tahmin ediyorum.

Eğer durum böyle devam ederse, saha içine ve dış faktörleri eleştirerek kendi becerilerinin eksikliğine odaklanamayan altyapı sporcuları bizi bekliyor olacaktır. Kalitemizin, başarısızlıklarımızı gizlemek veya daha çok okunma sayısı için azalmasını izlemek istemeyen biri olarak, değişime bir an önce başlamamız gerektiğini düşünüyor ve kulüplerimizin bunun farkında olmasını istiyorum.

Close