Yazar 18:54 Deneme 103

Ne Haldeyiz?

Ülkeyi ne hale getirdiler ? Bize reva gördüğünüz ülke bu mu ? Bu ülke kaçıp gidilmesi gereken ülke oldu. Bu gibi söylemlerden inanın gına geldi. Ne meraklı herkes mahvolmaya. İnsan kendi içinde, aile ve arkadaş arasında bile görevini yerine getiremiyor ve bunlardan gelen bunalım ile kaçıp gitmek istiyor. Aa bir bakıyor ekonomi bitmiş, devlet ne hale getirmiş. Halledemediği iş, aile arkadaş öfkesini de mahvolan ülkesi üzerinde naralar atarak gideriyor.

Ya Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun! Ülke de yeterince olayları aşağılık bir biçimde öne süren medya var. Bireyleri, yetişmemiş toplum ekonomik olarak gelişse ne fayda sağlayacak? Bir kaç kişi daha zengin olup ülke gezince dünya barışı mı sağlanacak? Şu çabalamaktan bahsettiğiniz kadın, insan hakları neden kısıtlı. Dünya insanı değil miyiz? Her şeyden bihaber gezip, Türkiye’de efendim 3 ayda 90 kadın öldürüldü, katledildi, işkence ve tecavüze uğradı.

Bu 10-20 senelik bir olay mı? Bu yüzyıllık bile değil, milyon asırlık bir sorun arkadaşlar haberiniz olsun. İşte efendim şu sözleşmeyi imzalamadık başımıza neler gelecek kim bilir?! Siz hiç Ortadoğu da bakın şuramızda hemen Hatay sınırında milyonlarca kadının, bırakın kadını insanın yaşama hakkı yok! Milyonlar diyorum, size sesim gelmiyor mu? Artık bunun hesabı yapılmıyor. Rakam verilmiyor artık milyonlara ulaşan kadın, çocuk, insan katliamı yapılıyor.

Birilerini savunduğumu düşünüyorsanız, bu yazıyı okumaya devam etmeyin. El insaf diyorum azizim! Kendinizi çıkarın artık, falan ülkenin arabası varmış bizim niye yok şımarıklığından. Koyun elinizi vicdanınıza (tabi varsa) ben ne kadar çabaladım diye. Elimi taşın altına kaç kez koydum diye düşünün Allah aşkına! Sizi bilmem ama ben o taşın altında olmadan bile eziliyorum. Parmaklarım değil, ruhun parçalanıyor. Tecavüzün, öldürülmenin hak edilecek bir şey olmadığını biliyorum.

Ahlaksızlığın, saygısızlığın, aldatmanın, yalan söylemenin belki basitmiş gibi görünse de toplumun selametini yok sayan dedikodunun, hak edene yapılır dediği bir ülkede, yemek içmek bedava olsa bir önemi var mı? Karşı çıkıyor, isyan ediyor olmak için yaptığınız bu yorumlar, inanın ülkesini seven birinin yapacağı türden değil. Gerçekten bahsettiğiniz modern dünya düzeni ve onun getirileri iyi gelmeyebilir. Konforu artan katil, zalimin size iyi geleceğine inanıyorsanız buyurun devam edin. Bunu istemeye ve istemeyenlere ağza alınmayacak sözler söylemeye…

Kendini yetiştirmedikçe, insanları, toplumları ve şu ağzınızdan düşürmediğiniz ekonomiyi de geliştiremezsiniz. Bugün ve gelecek bizim eserimiz. Tek bir şeyin hayatınızı mahvettiğini düşünmek size bir şey kazandırmaz.

Close