Yazar 17:50 Deneme 103

Izdırabıma dair

Yazmasaydım, anlatmamanın verdiği rahatsızlık beni öldürecekti. Biraz karın ağrısı demek isterdim, ama bu kalbimi parçalayan, ruhumu lime lime eden derin acıma kafi gelecek bir tabir değil. İnsanları değil, onların düşüncelerini karşıma aldığım bu yazı sert olursa affola.

Yapılan zulümlere karşı şu memleketin çocuklarının tavrı beni çok incitiyor. Kendi geleceklerini sonuna kadar savunan bu gençler, menfaatperestlik yolunda büyük adımlar atıyor. İnanın benim tek sözüm çocuklara değil, bir çocuk lise çağına kadar tarihten bihaber yaşaması ne demektir. Eğitim sistemini suçlamak yerine, en azından şu an mevcut bulunan zulümlerin neden olduğunu anlatmak bu kadar zor mu?

Zulme alışılır mı? Kudüs’te; bırakın geleceği, şu anı önemsiz olan milyonlarca çocuk korunmayı hak etmiyor mu sizin gözünüzde? Bırakın ölsünler diyenler duydum. Bunlarıda Suriyeliler gibi başımıza getirmeyin diyenide… Bazılarınızın içinde vicdan kırıntısı var mı merak ediyorum. Filistin insanları 70 küsur senedir nefes almıyoruz diyor. Bir darbede, terör saldırısında şehit düşen 30, 40 şehit için ahlar vahlar edip merhametlerinden dem vuranlar, binlerce insanın ölümüne karşı nasıl bu kadar kayıtsız kalıyorlar.

Yanlış anlıyorsunuz; merhameti, sevgiyi, vicdanı… Sadece yanlış anlamıyorsunuz, yanlış öğretiyorsunuzda. Çeki düzen verin artık kendinize. Düşünceleriniz, size hiç bir zararı olmayan insanlara karşı kin ve nefret dolu. Merhametiniz, adaletiniz kendinize kadar! Orta Doğu en büyük düşmanınız, size para getirecek veya daha iyi bir hayat yaşamamıza yarar sağlayacak memleketler katil olsa umurunuzda değil.

Bunun için debelenip daha kötü bir hayat yaşamaya başlıyorsunuz. Yine suçlu siz değilsiniz, başkaları. Başındakiler, suriyeliler sizle aynı düşünceye sahip olmayan kim varsa suçlu. İnciniyorum, bu kadar gaddarlığa tahammül edemiyorum artık. Elinizden bir şey gelmiyor olabilir ama diliniz büyük kin ve nefret barındırıyor.

Ben bu vicdansızlığa ne sessiz kalacağım, ne de kirli düşüncelerin yayılmasına izin vereceğim. İnşallah ben bugünün ve yarının çocuklarının akıllarının, merhametsiz ve bencilce yetişmemesi için elimden geleni yapacağım. Bu dünya kadar düşmanlığı, hakiki bir vicdan ve merhametle karşılayacağım. Belki dünyanın en iyi insanı değilim ama ölürsem de bu yolda öleceğim. Gayretim ve çabam bu yönde inşallah.

Hakiki imanı elde eden adam, kainata meydan okuyabilir“, düsturunu kendime rebher edip yürüyeceğim bu yolu. Omuz omuza mücadele edebiliriz sizinle, ya da arkamda bırakırım bundan sonra.

Gerçek bayramlar kutlayacağımız günleri görmek niyetiyle. Bayramınızı tebrik ederim.

Close