Yazar 13:53 Spor 102 • 2 Comments

seneyi değil seneleri kurtarmak

Her sezon öncesi, ülkemizde yıllardır tartışılan, genç oyuncu oynatıldığında da başka türlü tartışma çıkaran insanlarımız var. Bu konu spor kültürünün yanında birazcık da spora, sadece eleştirel bir bakış açısından bakmaktır.

Basın toplantısında genç oyuncularla alakalı konuşma yapan Sergen Yalçın, “Tabela önemli. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ?” sorusu ile eleştirel bir konuşma yapmıştır.

Burada sabırsız ve sene/seneler kaybetmeyi göze alamayan bir yapımızın olduğunu savunmuştur. Bu konuda haksız olduğu söylenemez. Fakat önce büyük takımlarımızın bu öz kaynak sorununu çözmesi gerekmektedir. (Tesis, antrenör vb. sorunlar)

Aslında öz kaynak kullanımı ülkemizde çok kez başvurulan bir sistem. Gereğinden fazla ekonomik sıkıntı çeken takımlarımız, kurtulmak için bu yolu seçiyor. Bu yol ise maalesef ki sadece o sene içinde bulundukları ekonomik sıkıntıyı atlatmak için kullanılıyor. Sıkıntı atlatılınca ise eğer oyuncu takımda kalmaya yeterli değilse daha alt liglere yollanarak, yerine tekrardan ismiyle başarı getireceği sanılan bir oyuncu getiriliyor. Bazı takımlarımız bu yolu, döngü haline getirmiş durumdadır.

Bu döngü haline gelen geçici çözümler, sadece bir senelik yapılan planlar ve daha birçok geleceğe dair atılmayan adımlar bulunmakta. Bunun sebebiyse Sergen Yalçın’ın bahsettiği gibi, ülkemizin bakış açısı da geleceğe dair yatırım yapılmamasının önemli sebeplerindendir.

Taraftarların her sezon öncesi hedefin şampiyonluk olduğunu belirtmesi, başarıya göre bilet ve lisanlı ürün gelirlerine etki etmeleri gibi büyük etmenler bulunmaktadır. Halbuki taraftarlarımız “genç oyuncu yetiştiriyoruz, bir iki sene kaybebiliriz. Böylelikle ekonomimiz ve yönetimimiz rahat edecek ” gibi olumlu düşüncelerde olsa her şey daha farklı olabilir.

Yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyor, genç oyuncularımızı daha çok göreceğimiz bir sezon olacağını umut ediyorum.

Close