Yazar 17:49 Spor 102

Çocukların Oyunundan Gelen Organizasyon

Bir balon, iki oyuncu, oyunu zorlaştırmak için rastgele koyulan eşyalar ve balonu yere düşürmeme amacıyla oynanan oyun. Çocukken oynadığımız oyunun aynısı.

Düzenlenen alana dikkatli bakıldığındaysa, bir evin salonunu andırıyor. Koltuklar, sehpalar ve daha birçok ev eşyası var. Tabi tur geçildikçe bu eşyalar, garipleşmeye başlıyor. Amaç ise basit. Balona tek dokunuş hakkınız var ve havaya doğru atmak zorundasınız. Yere düşüren, rakibine bir puan vermiş oluyor. Oyunun alanı ise 8m x 8m’lik bir ölçüde. Ayrıca rakibinize temas etmeniz yasak, ettğiniz an yine ceza alıyorsunuz.

Gerrard Pique’nin organize ettiği bu turnuva, izlenmeyebilir gibi eleştiriler gelse bile düzenlendi. Eleştirileri tamamen yıkan bu turnuva, online platformlarda yayınlanarak, “Twitch’te 8 milyondan fazla görüntüleme aldı ve final için 600.000’den fazla eşzamanlı izleyici ile zirveye ulaştı.”

Popüler İspanyol yayıncı Ibai, “Balloon Keep Up” oynayan kişilerin viral TikTok videolarından ilham alınan bu organizasyon, ilerleyen yıllarda daha da çok adından söz ettirecek gibi duruyor. Çünkü herkesin katılabileceği, eğlenebileceği ve açık ve kapalı alan fark etmeksizin, oynanabilen bir oyun.

İzlerken de hem anlatanın, hem ortamın, hem de sporcuların heyecanına ortak olmak, gerçekten keyifli anlara sebep oluyor. İlerleyen günlerde bu organizasyon, başka başka spor organizasyonlarının da açığa çıkmasında, oldukça destek olacaktır.

Bu organizasyon gibi, evimizde eğlence amaçlı oynadığımız bir oyunu, her an ünlenmiş bir halde görebileceğimiz bir dönemin içindeyiz. Umarım bu oyunlar artar. Fakat artmasına yine bir salgın sebep olmaz.

Buraya da finalden görüntüler bırakıyorum. İyi seyirler dilerim.

Close