Yazar 18:06 İnceleme 104

Grand Beatbox Battle 2021: World League Solo Loop Battles İncelemesi

Geçtiğimiz sene internet üzerinden yapılan loop station turnuvası, sahnelere geri dönmüş ve gerçekten de güzel müziklerle, bence en iyi seneler arasına girmiştir. Bu yazıda da her aşamadan kendimce en iyi sahneyi paylaşıp, ufak yorumlarla detaylandırma yapacağım. Umarım bu yarışmalara ilginizi, biraz da olsa çekebilirim.

Videodaki sahne, organizasyonun açılış turundan. Buradan geçen yarışmacılar son sekizde yarışmaya hak kazanıyor ve ilk turdan farklı olarak, artık karşılıklı yeteneklerini sergiliyorlar.

Gerek sesi, gerek yaptığı melodilerle turnuvada 4. sırayı alan Chris TheOdian, bence en iyi başlangıç turu sahnesini sergilemiş görünüyor. Tek sıkıntısı kullandığı melodi, oldukça uzun süreli olarak devam ediyor. Bu devam ediş de videoda belli olduğu gibi, seyircilerin ve dinleyenlerin enerjisini yavaş yavaş düşürmekte. Tabi yine de hem orijinalliği hem de yeteneğini takdir etmek gerekiyor.

Çeyrek finalde ise internet üzerinde yapılan yarışmada 2. olan Robin’in sahnesi yer alıyor. Aslında kendisi yine finale kadar çıkabilirdi. Fakat internet üzerinden yaptığı sahneleri tekrar edince, sadece bir tur geçmeyi başarabiliyor ve bu turda eleniyor. Onu başarılı yapan faktörlerse, sesinin çok iyi olması ve gerçekten kullandığı melodilerin insanı iyi hissettirebilmesi denilebilir. Tarzı trans müziğe benziyor ve bu alanda pek loop station sanatçısı yok. Hem bahsettiğim sesini, hem de melodileri dinlemeniz için, bu turda seçtiğim en iyi sahne olan, performansını uzun bir şekilde atıyorum. Seyircilerin ve jürinin verdiği tepkilere, sizler de hak vereceksiniz 🙂

Diğer yarışmacılardan farklı olarak ekstra cihaz kullanan Frosty, bu performansıyla finale çıkmaya hak kazanıyor diyebilirim. Müziği hissetmesi ve seyircilerin de melodiyi tahmin edip, alan açması ve sonrasında yaptıkları o eğlence… Gerçekten de acayip güzel. Dubstep normalde bu organizasyonda basit görülse de Frosty’nin yaptıkları ve ortamın enerjisiyle sizi, baş başa bırakıyorum.

Şimdi ise şampiyon olan ve şampiyonluğu gerçekten de sonuna kadar hak eden BizKit’in finalde sergilemiş olduğu sahne var. Büyük ihtimalle bu sahne sayesinde de şampiyonluğu, daha da netleştirmiş oldu. Bu süre içerisinde rakibinin, hem fazla cihaz kullanmasına hem de tek cihazla neler yapılabileceğine değiniyor ve sonrasında da seyirciyi de iyice müziğe katarak, şampiyon olduğunu kendi kendine ilan ediyor. Kendisini buradan tebrik ediyorum.

Umarım seneye, en az bu sene kadar güzel bir organizasyon olur.

Close